Neymar meldt zich bij PSG: "Wilde grotere uitdaging"

4 augustus 2017, 14:37   Bijgewerkt: 4 augustus 2017, 15:22

Donderdagavond werd de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain officieel en vrijdag is de Braziliaanse ster al gepresenteerd in de Franse hoofdstad. De van FC Barcelona overgekomen topaankoop nam samen met voorzitter Nasser Al Khelaifi plaats bij een persconferentie en liet weten dat hij blij is met de uitdaging in Frankrijk.

"Ik heb de knoop twee dagen geleden doorgehakt", legt Neymar uit. "Trainer Ernesto Valverde was de eerste die ik het nieuws heb verteld. Ik wilde meer halen uit mijn loopbaan en was op zoek naar een grotere uitdaging. Ik heb deze beslissing met mijn hart genomen. Ik ben hier heel gelukkig mee en ben blij met mijn stap naar Parijs", aldus de Braziliaan, die zegt dat het financiële oogpunt geen rol heeft uitgespeeld. "Als ik dit voor het geld zou hebben gedaan, dan was ik wel ergens anders heen gegaan. Ik vind het erg jammer dat mensen dat beeld hebben."

Neymar ontkent eveneens dat hij is vertrokken bij Barcelona omdat hij daar niet de grote ster was. "Dat heeft er niets mee te maken. Ik wilde heel graag naar deze club vanwege de nieuwe uitdaging. Ik doet dit vanwege mijn ambities. Die passen perfect bij die van deze club. Ik wil de club helpen met het winnen van prijzen en heb grote dromen."

Neymar krijgt bij PSG het rugnummer tien. Dit omdat Javier Pastore dit nummer met alle liefde beschikbaar heeft gesteld voor de nieuwe aanwinst. "Ik ben hem daar dankbaar voor. Ik had hier geen rekening mee gehouden en ik respecteer die actie enorm", aldus de aanvaller, die zaterdag tegen Amiens FC zijn debuut hoopt te maken. "Ik ben hongerig en wil niets liever dan voetballen."

"Neymar de beste van de wereld"

Naast Neymar nam PSG-voorzitter Nasser Al Khelaifi plaats bij de persconferentie. "Onze fans wilden Neymar en ze krijgen Neymar. Hij is de beste speler ter wereld en wij willen de beste spelers in ons shirt." De topman van PSG werd ook gevraagd of hij bang is voor onderzoeken naar de betaling van de transfer. Hij maakt zich echter totaal niet druk. "Wat betreft Financial Fair Play zijn wij altijd transparant geweest. We werken gewoon volgens het boekje. Niemand hoeft zich zorgen te maken over ons." [photo,107819,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen