JC Schaal: de stand van zaken bij Feyenoord en Vitesse

5 augustus 2017, 12:30

Een week voordat de meeste andere eredivisieclubs aan hun competitieve seizoen beginnen, komen Feyenoord en Vitesse in actie in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het is voor zowel de landskampioen als de bekerwinnaar de eerste echte test van het seizoen 2017/2018. FCUpdate.nl kijkt naar de stand van zaken bij beide clubs.

Feyenoord

Op 2 augustus, drie dagen voor het duel om de Johan Cruijff Schaal, werd duidelijk dat Vermeer wederom een zware blessure heeft opgelopen. Van Bronckhorst omschreef het als 'een persoonlijk drama' voor de sluitpost. Daardoor is Jones net als vorig seizoen aanvankelijk de eerste goalie van Feyenoord, dat geen vervanger voor Vermeer gaat aantrekken.

Verder is het de vraag wie van de zes aanwinsten door Van Bronckhorst worden opgenomen in zijn nieuwe basiself. Verdedigers Diks en Haps lijken zeker van hun plaats, net als Boëtius en Berghuis. Laatstgenoemde werd afgelopen maandag gepresenteerd, tot blijdschap van de club en de speler zelf. Tijdens de voorbereiding draaide de buitenspeler voldoende minuten bij Watford FC, waardoor hij in principe zou kunnen spelen tegen Vitesse. Kiest Van Bronckhorst nog niet voor Berghuis, dan mag Bilal Basaçikoglu vermoedelijk opdraven.

Vitesse

Hoewel de voorbereiding natuurlijk geen garantie op succes is, hangt de vlag er bij Vitesse zeer goed bij. De bekerwinnaar kan namelijk terugkijken op een uitstekende oefencampagne. In tegenstelling tot Feyenoord speelde Vitesse niet één keer tegen een amateurclub. De Arnhemmers speelden vijf oefenwedstrijden, allemaal tegen profclubs uit verschillende landen. De ploeg noteerde één nederlaag, drie gelijke spelen en één overwinning. De remises tegen Istanbul BB en Sparta Praag sprongen daarbij het meest in het oog.

Zodoende lijkt Vitesse klaar voor zijn debuut in een duel om de Johan Cruijff Schaal. Buitenspeler Linssen vreest kampioen Feyenoord in ieder geval niet. "Wij hebben een goed team dat Feyenoord, ook in De Kuip, aankan. Wij gaan vol voor de overwinning en dat gaan we ook laten zien. Wij hebben veel vertrouwen en hebben goede oefenwedstrijden gespeeld", zei hij tegen FOX Sports. "Wij weten dat we kunnen winnen van Feyenoord en daar gaan we vol voor."

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal begint om 18.00 uur en is te volgen via de liveticker op FCUpdate.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen