Ajax-opponent Rosenborg BK wint met ruime cijfers

5 augustus 2017, 20:36

Rosenborg BK lijkt de uitschakeling in de Champions League tegen Celtic al verwerkt te hebben. In de Noorse competitie won de aanstaande tegenstander van Ajax in de voorronde Europa League met ruime cijfers van Kristiansund BK: 4-1.

Pål André Helland opende na dertien minuten spelen de score. Nog voor rust kreeg Rosenborg een strafschop toegewezen. Nicklas Bendtner verdubbelde vanaf elf meter de stand. Enkele minuten na rust moest Rosenborg een tegentreffer incasseren. Daouda Bamba maakte er 2-1 van.

Met nog een kwartier te gaan scoorde Rosenborg echter tweemaal in twee minuten. Bendtner maakte zijn tweede van de wedstrijd en het slotakkoord was vervolgens voor Milan Jevtovic. Door de 4-1 zege gaat Rosenborg nog ruimer aan kop in Noorwegen. De voorsprong op nummer twee Sarpsborg 08 bedraagt acht punten. Wel heeft die club nog een wedstrijd minder gespeeld.