Klaassen: "In Nederland wil iedereen mooi voetbal spelen"

6 augustus 2017, 09:48

Davy Klaassen krijgt nog steeds vragen over de verloren Europa League-finale. Ook bij zijn nieuwe club Everton, in gesprek met het Engelse The Telegraph. In het interview geeft de Oranje-international aan waar het volgens hem aan lag. "Je wint niets met complimenten."

"Het spel van Ajax kan de juiste weg naar winst zijn, maar je moet je ook aan kunnen passen. Voor mij is winnen het allerbelangrijkste. In Nederland wil iedereen mooi voetbal spelen. Ik ben niet iemand die zegt: dit moet altijd de manier zijn, er is maar een manier", aldus de voormalige aanvoerder van de Amsterdammers.

In de finale kwam het 'mooie' voetbal niet uit de verf. "De wedstrijd tegen Manchester United was anders", vervolgt Klaassen. "Dat was een ander type voetbal. Het niveau van de United-spelers was veel hoger." Ajax kwam in de finale nooit een moment in de wedstrijd. "United deed wat het beste was om ons te bespelen. Dat werkte. Ze scoorden twee gelukkige goals, maar op het moment dat zij vooruit waren, moesten wij achter ze aan. Ons team was fysiek niet sterk genoeg, en dat maakte een verschil."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen