KNVB jubelt: "Voorzien grote groei van vrouwenvoetbal"

6 augustus 2017, 21:09

Ook op de burelen van de KNVB is de schitterende EK-zege van de Nederlandse vrouwenploeg uiteraard met groot gejuich ontvangen. Directeur Jan Dirk van der Zee spreekt van een geweldige prestatie en hoopt dat het vrouwenvoetbal hierdoor blijft groeien.

"Wat een sensatie," jubelt Van der Zee op de website van de bond. "De vrouwen hebben een fantastische prestatie geleverd! Het is ongelofelijk wat ze in Nederland teweeg hebben gebracht. Dat hadden we vooraf eigenlijk niet durven hopen, dat het zó zou aanslaan in ons land. We hebben de titel gepakt, maar ook op andere vlakken heel veel gewonnen."

"De vrouwen hebben bewezen dat ze bezig zijn met topsport", vervolgt Van der Zee. "En ze hebben het vrouwenvoetbal in Nederland nog steviger op de kaart gezet. We hopen allemaal dat veel meiden geïnspireerd zijn geraakt om óók te gaan voetballen." Want dat is wat de KNVB wil: het vrouwenvoetbal laten groeien. "We voorzien op de lange termijn een flinke groei van het vrouwenvoetbal. We willen ook de grootste vrouwensport van Nederland zijn. Dit mooie EK draagt daar zeker aan bij. Maar laten we de komende dagen vooral nog nagenieten van de prestaties van de Leeuwinnen. Want één ding is zeker: Vrouwenvoetbal leeft als nooit tevoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen