Utrecht-aanwinst Görtler heeft moeite: "Lastige tactiek"

8 augustus 2017, 17:59

Omdat Simon Makienok kort na zijn transfer naar FC Utrecht geblesseerd raakte, besloot FC Utrecht om Lukas Görtler bij de selectie te halen. De Duitse spits maakte maandag zijn officieuze debuut voor de club en is fit, maar moet nog wel wennen aan de speeltijd van Erik ten Hag.

In het oefenduel met FC Twente deed hij zeventig minuten mee. De aanvaller zegt dat hij vrijdag tegen ADO Den Haag zou kunnen starten. "Voor mijn gevoel ben ik topfit en klaar om te starten. Ik heb alleen nog geen wedstrijd van negentig minuten gespeeld. Het is dus aan de trainer of hij me opstelt", vertelt hij aan RTV Utrecht.

Met de tactische plannen van Ten Hag heeft de Duitser moeite. "Het is een lastige tactiek als je het niet begrijpt, maar als je weet wat je opdracht is werkt het erg goed. Bij andere systemen hangt het meer van toeval af. Hier is alles gepland. Bij veel situaties staat precies vast wat je moet doen. Het systeem is misschien iets anders dan ik gewend ben, maar de filosofie is hetzelfde. Dat je de bal wil hebben, dat je wil voetballen, dat je druk wil zetten op de bal. Ik heb al een jaar met de trainer gewerkt en verwacht dus dat ik het spelletje snel door zal hebben."

De aanvaller kent Ten Hag nog uit zijn periode bij Bayern München II.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen