Braamhaar zet noodgedwongen punt achter carrière

9 augustus 2017, 11:56

Arbiter Eric Braamhaar (50) zet noodgedwongen een punt achter zijn carrière als scheidsrechter betaald voetbal. Een knieblessure speelt hem parten. Door het afscheid van Braamhaar maakt Allard Lindhout promotie naar de zogeheten 'scheidsrechter senior', meldt de KNVB woensdagochtend.

Tijdens zijn vakantie dacht Braamhaar na over zijn scheidsrechterscarrière. Hij kampt al langer met een hardnekkige knieblessure. "Als trainingen steeds moeilijker gaan, je de intensiteit niet meer kunt opbrengen, en de explosiviteit minder wordt, moet je een keer de knoop doorhakken", licht Braamhaar toe op de website van de bond. "Dat heb ik nu gedaan."

Braamhaar floot ruim vijfhonderd wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal, en was hij tien jaar FIFA-scheidsrechter. "Na zo'n 20 jaar is het mooi geweest. Gelukkig is de kogel nu door de kerk. Ik heb het maximale uit mijn loopbaan als scheidsrechter gehaald, en daardoor kan ik tevreden terugkijken. Ik ga me nu richten op een maatschappelijke loopbaan. Mensen uit achterstandswijken, of met een verslaving, begeleiden. Daar wil me graag op richten. Want het contact met mensen, dat ik altijd heb gehad, wil ik niet missen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen