Rummenigge: "Allianz Arena belangrijker dan Neymar"

9 augustus 2017, 13:04

Karl-Heinz Rummenigge wil af van de hoge transfersommen. 222 miljoen euro voor Neymar vindt de voorzitter van Bayern München buitenproportioneel. De preses wil meer rationaliteit in de voetbalwereld zien en wil met zijn club niets te maken hebben met dergelijke transfersommen.

"Dit moet opgepakt worden door de FIFA, UEFA, ECA (European Club Association, red.), competities en spelersvakbond FIFPro", zegt Rummenigge tegen BILD. "Het is mijn suggestie dat iedereen met elkaar om tafel gaat zitten om tot meer rationele regels te komen. Het publiek begrijpt dit niet langer, de fans voelen zich minder verbonden."

Rummenigge wil niet dat Bayern zich verbindt aan transfers zoals die van Neymar naar Paris Saint-Germain. "Wij als Bayern moeten een andere filosofie hebben. Wij willen, en kunnen dit niet. Onze supporters ondersteunen dit denk ik ook. Ik heb me ook zomaar even afgevraagd: wat is belangrijker? Neymar of een Allianz Arena. Een Allianz Arena is veel belangrijker voor ons. Bovendien is de complete transfer van Neymar duurder."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen