Porto en Benfica kennen voortvarend begin van competitie

9 augustus 2017, 23:54

De Portugese topclubs hebben geen fout gemaakt in de eerste speelronde van de competitie. Op deze woensdagavond hebben zowel FC Porto als Benfica hun seizoensopeners relatief gemakkelijk weten te winnen.

FC Porto maakte vanavond een uitstekende indruk tegen Estoril, dat weinig in de melk te brokkelen had in Estádio do Dragão. Het werd uiteindelijk 4-0, al had de score nog hoger kunnen uitvallen. Door een goal van Moussa Marega stond het bij rust slechts 1-0, waarna de ploeg van Sérgio Conceicao in de tweede helft het tempo opvoerde. Dat leidde tot treffers van Yacine Brahimi, Iván Marcano en wederom Marega. Door de zege is Porto, op basis van doelsaldo, koploper van de Primeira Liga.

Met Braga had Benfica een lastigere tegenstander in de eerste speelronde, maar ook de regerend kampioen wist simpel te winnen. Aanwinst Haris Seferovic en Jonas zorgden na een halfuur voor een 2-0 tussenstand, waarna Ahmed Hassen Koka de spanning voor rust namens Braga nog terugbracht. Eduardo Salvio bepaalde in de 57ste minuut de eindstand op 3-1 voor Benfica.

Afgelopen weekend begon ook Sporting Portugal met een zege aan de competitie. De club van Bas Dost won zondag met 0-2 bij promovendus Desportivo Aves.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen