Locadia in de spits: "De druk zal groter voor mij zijn"

10 augustus 2017, 08:54

Na jaren noodgedwongen op de vleugel te hebben gespeeld, lijkt Jürgen Locadia dit seizoen dan toch de eerste spits van PSV te worden. De aanvaller krijgt vooralsnog de voorkeur boven Luuk de Jong en is gretig om het waar te maken.

Nu hij in de spits is beland, gaan er andere dingen spelen voor Locadia. "Als je aan de zijkanten staat, dan word je toch vooral afgerekend op je assists. Een spits moet scoren, dus die druk zal veel groter voor me zijn. Ik ben daar nu nog niet mee bezig, voel die spanning nu niet. Maar als ik straks drie wedstrijden niet scoor, dan komt er vanzelf rumoer", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik heb dat natuurlijk ook aan Luuk de Jong gezien. Het is superknap hoe hij ermee is omgegaan. Misschien ging hij wel te veel doen om het team te helpen, in plaats van eens voor een intikker te gaan. Ik ben een ander type spits. Ik wil de bal graag over de grond, in mijn voeten. Met Pereiro op tien daarachter? Dat zou ik best zien zitten."

Nu PSV op beschamende wijze naast Europees voetbal heeft gegrepen, krijgt de ploeg meer tijd om te trainen. "We spelen nog maar een keer per week negentig minuten. Ik vind dat je als speler en als team veel meer moet laten zien nu. Ook in een trainingsweek kun je veel meer doen", vindt Locadia. "Je kunt harder trainen, dat is anders dan in een Champions League-seizoen. Ik heb altijd bij PSV op het veld gestaan, dus ik weet niet hoe het er ergens anders aan toegaat. Maar ik denk dat we dit seizoen meer kunnen doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen