Armenteros twijfelgeval voor thuisduel Heracles met Ajax

11 augustus 2017, 15:34

Heracles Almelo begint het nieuwe Eredivisie-seizoen mogelijk met een aderlating. Samuel Armenteros, vorig seizoen clubtopscorer, is een twijfelgeval voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Ajax. Zaterdag wordt een besluit genomen over de spits. 

"Samuel heeft wat last van de lies en zal vanmiddag (vrijdag, red.) niet buiten trainen", zegt Heracles-trainer John Stegeman op de website van de Almeloërs. "Morgen gaan we bepalen of hij wel of niet kan spelen. Paul Gladon maakt een uitstekende indruk, maar we weten allemaal hoe Samuel vorig jaar heeft gepresteerd. Hij weet en voelt dat er concurrentie is, want ook Vincent Vermeij is op de terugweg."

In aanloop naar het thuisduel met Ajax kende Heracles een wisselvallige voorbereiding. Volgens Stegeman logisch. "Ze moeten aan elkaar wennen en elkaar leren kennen. Dat heeft tijd nodig. De puzzel kan vallen, zo niet dan moeten we bijschaven. Maar dat is altijd zo gedurende het seizoen."

Stegeman vervolgt: "Natuurlijk zullen we tegen Ajax waarschijnlijk minder de bal hebben, maar er komen ook fasen dat we hem wel hebben. We kijken ook naar de lange termijn, waarbij we onze identiteit niet verloochenen. Ajax borduurt voort op de speelwijze die ze vorig jaar onder Peter Bosz hebben ingezet. Er zijn daar veel spelers van vorig jaar over, dus dat hebben ze goed onder de knie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen