Groningen en Heerenveen leven toe naar derby

11 augustus 2017, 22:02

De eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen eindigt zondag met een prachtig affiche. In het Noordlease Stadion in Groningen strijden FC Groningen en sc Heerenveen vanaf 16.45 uur om het kampioenschap van het noorden.

Streppel: "Zijn conditioneel ijzersterk"

Heerenveen-coach Jurgen Streppel denkt dat de streekgenoten aan elkaar gewaagd zijn. "Er is het nodige veranderd bij Groningen, maar we hebben ze meerdere malen aan het werk gezien. Dat waren natuurlijk oefenduels, dat is een ander verhaal dan de competitie, maar we denken te weten wat we kunnen verwachten", zegt hij op de Heerenveen-website.

Streppel heeft geen personele problemen voor de derby. "We hebben goed getraind, conditioneel zijn de jongens ijzersterk", stelt de oefenmeester. Heerenveen krijgt in Groningen steun van negenhonderd supporters. Dat verdient de burenruzie ook volgens Streppel. "Dit zijn wel de mooie wedstrijden die een extra lading hebben."

Faber: "Stap verder dan vorig jaar"

"Fysiek is er niet veel verschil", stelt Faber, "maar in speelwijze en 'het met elkaar bezig zijn' lopen we voor. De afspraken zijn allemaal duidelijk en het gaat er nu om of we het met z'n allen ook naleven. Vorig jaar liep de voorbereiding heel goed, maar kregen we in het begin van de competitie wat tegenslagen. Nu hebben we in de voorbereiding ook al tegenslagen gehad, zijn veel zaken besproken en geaccepteerd."

Faber vindt het prettig om tegen Heerenveen te beginnen. "We kunnen de druk goed gebruiken om te presteren", vervolgt hij. "Het is nodig om een bepaalde scherpte te krijgen. We zullen met onze snelheid en creativiteit voorin het verschil moeten maken, terwijl de ploeg verder goed georganiseerd moet staan. Er is een goede dynamiek en we willen het zondag omzetten in het gewenste resultaat. Een goede start van de competitie is natuurlijk goud waard."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen