Winst voor Van 't Schip: "We hadden een beetje plankenkoorts"

13 augustus 2017, 15:37

De kop is eraf voor John van 't Schip: de coach heeft zondag zijn eerste duel als eredivisietrainer winnend weten af te sluiten. Met PEC Zwolle won hij thuis met 4-2 van Roda JC, al ging dat zeker niet gemakkelijk. De oefenmeester is ook niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg.

PEC kwam thuis op achterstand, maar kwam kort voor de pauze terug tot 1-1. Van 't Schip vond de eerste helft ondermaats. "We speelden niet vrijuit en hadden een beetje plankenkoorts vond ik. Dan ga je tegen jezelf spelen en maak je niet de keuzes die je normaal wel maakt. Gelukkig scoorden we kort voor rust, maar zij zetten ons goed vast. Als je te langzaam gaat spelen, dan weet je dat je het over jezelf af kan roepen", spreekt hij bij FOX Sports.

Dat ging na de pauze beter, vond de nieuwe trainer van PEC. "De tweede helft was duidelijk stukken beter en toen hebben we bij vlagen heel goed gespeeld. In de rust zei ik tegen de spelers dat ze de schroom van zich af moesten schudden en dat hebben ze gedaan. We hebben kansen gecreëerd, maar ondanks dat had Roda ook mogelijkheden. Het was een open wedstrijd, die ook de andere kant op had kunnen gaan. Toch hebben we al met al verdiend gewonnen denk ik. Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen, zeker voor eigen publiek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen