Individuele klasse helpt Tottenham langs Newcastle

13 augustus 2017, 16:25

Ruim een uur lang hield Newcastle United zondag stand tegen Tottenham Hotspur, maar de promovendus moest uiteindelijk toch buiten voor de Londenaren: 0-2. Door twee fraaie doelpunten begint de ploeg van Mauricio Pochettino zodoende goed aan de nieuwe competitie.

Promovendus Newcastle en Tottenham, dat vorig seizoen tweede werd, maakten er in de eerste helft een wedstrijd van die het aanzien niet waard was. Er vielen in het eerste bedrijf nauwelijks kansen te noteren en er was weinig spektakel, waardoor de neutrale fan niet aan zijn trekken kwam. In het tweede bedrijf viel er meer te genieten, al deed Jonjo Shelvey op een slechte manier van zich spreken. De middenvelder van Newcastle ging in de 48ste minuut vol op de enkel van Dele Alli staan en kon direct inrukken.

Met tien man hield Newcastle geen stand. Een kwartier later was het uitgerekend Alli, slachtoffer van de actie van Shelvey, die de 0-1 aantekende. De aanvallende middenvelder gleed de bal knap binnen na een prachtige pass van Christian Eriksen. De oud-Ajacied was tien minuten later ook aangever bij de 0-2, die op naam kwam van Ben Davies. Eriksen gaf de bal slim mee op de instormende verdediger en gunde hem een niet te missen kans. In de slotfase was Harry Kane ook nog dicht bij de 0-3, maar een derde tegentreffer bleef Newcastle bespaard.

Tottenham is de derde topclub in Engeland die geen fout maakt in de eerste speelronde, na Arsenal en Manchester City. Manchester United komt om 17.00 uur in actie tegen West Ham United, terwijl Liverpool en Chelsea zaterdag al punten verspeelden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen