Feyenoord begint jacht op nieuwe titel met krappe zege

13 augustus 2017, 16:30   Bijgewerkt: 13 augustus 2017, 16:39

Landskampioen Feyenoord heeft geen schade opgelopen tijdens het eerste competitieduel van dit eredivisieseizoen. Ondanks een matig optreden werd FC Twente in eigen huis met 2-1 verslagen. Nicolai Jørgensen toonde zijn torinstinct voor rust, Steven Berghuis besliste het duel na de schitterende gelijkmaker van Fredrik Jensen.

Onder toeziend oog van clubicoon Dirk Kuyt, die De Kuip op 14 mei van dit jaar op zijn grondvesten deed schudden, begon Feyenoord als titelverdediger aan de competitie. Dat deed het uiteraard zonder de gestopte Kuyt, terwijl ook Terence Kongolo, Eljero Elia en Rick Karsdorp niet meer terugkeerden bij de landskampioen.

Coach Giovanni van Bronckhorst moest bovendien een beroep doen op de 19-jarige doelman Justin Bijlow omdat zowel Kenneth Vermeer als Brad Jones tijdens de voorbereiding geblesseerd raakten. Bijlow debuteerde in een elftal met nieuwelingen Kevin Diks, Ridgeciano Haps en de teruggekeerde Jean-Paul Boëtius. Sofyan Amrabat begon op de bank.

De as van de Rotterdamse ploeg was nog wel intact, dat kon niet worden gezegd bij FC Twente. René Hake raakte het hart van zijn ploeg kwijt door het vertrek van Kamohelo Mokotjo en Mateusz Klich, daarnaast vertrokken doelman Nick Marsman en doelpuntenmachine Enes Ünal. Tom Boere, de gedoodverfde opvolger van Ünal, startte echter op de bank in Rotterdam. Hake gaf de voorkeur aan Marko Kvasina.

Bij Feyenoord stond de topscorer van het kampioensjaar nog wel op het veld en dat verschil was merkbaar in De Kuip. Na een stroeve openingsfase met slordig voetbal stond Nicolai Jørgensen ineens wel op de goede plek na de eerste vlotlopende aanval van Feyenoord: 1-0. Eric Botteghin (crosspass) en Boëtius (fraaie aanname en bekeken lage voorzet) stonden aan de basis van de knappe intikker van de Deense spits.

De gelijkmaker voor rust, hoe onverwacht ook, deed wel recht aan de verhoudingen op het veld. Feyenoord speelde in een te lage versnelling om het de bezoekers lastig te maken en oogde achterin ook niet helemaal zeker. Vooral Botteghin zorgde voor onrust met een aantal keren gevaarlijk balverlies in de opbouw.

Toch zal het legioen zich niet al te druk hebben gemaakt over de goede afloop, omdat Feyenoord vorig seizoen bij dit soort wedstrijden nagenoeg altijd aan het langste eind trok. Klasseflitsen van Steven Berghuis, Jens Toornstra, Jørgensen en Boëtius, deels ook al zichtbaar in de eerste helft, gaven ook alle aanleiding om te denken dat de thuisploeg de winnende treffer wel zou maken.

Het kwam de regerend landskampioen nog bijna duur te staan toen invaller Isaac Buckley-Ricketts midden voor het doel vrij kon opduiken. De Engelse jeugdinternational van Manchester City wist zijn volley echter niet laag te houden. [photo,108065,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen