Real wint eerste duel Supercopa ondanks 'rode' Ronaldo

13 augustus 2017, 23:59

De eerste confrontatie tussen Barcelona en Real Madrid in de Supercopa is geëindgid in een 1-3 overwinning voor de Madrilenen. Ondanks dat Cristiano Ronaldo op de bank begon en als invaller rood kreeg, won de Spaans landskampioen op bezoek bij de aartsvijand. De Portugees maakte uiteraard ook nog een van de treffers.

Waar het eerste grote Europese voetbalweekend van 2017/18 bol stond van het spektakel bleef dat uitgerekend tijdens de eerste helft van het meest in het oog springende affiche van het stel achterwege. De eerste helft stond niet bol van de kansen. Luis Suárez stichtte een paar keer gevaar namens de thuisploeg, maar uiteindelijk kwam de grootste kans op naam van Gareth Bale. Zijn schot werd gekeerd door Marc-André Ter Stegen.

De Duitser was kort na rust wel geklopt, nota bene door zijn teamgenoot Gerard Piqué. De verdediger gleed ongelukkig tegen een lage voorzet aan en tekende zo onbedoeld voor de 0-1. Daarna bracht Real Madrid Cristiano Ronaldo in. De Portugees leek nog even voor de 0-2 te zorgen, maar hij stond buitenspel. Verder bracht Ter Stegen fraai redding op een kans van Marcelinho.

Real leek het allemaal onder controle te hebben, maar kort na een kans voor Sergio Busquets kregen de Catalanen een strafschop. Suárez werd neergelegd door Keylor Navas, waarna Lionel Messi foutloos bleef. Zijn eeuwige rivaal herstelde niet veel later de voorsprong. Ronaldo krulde op heerlijke wijze de 1-2 in de verre hoek.

Bij de festiviteiten trok de Portugees zijn shirt uit, waarna hij een minuut later op een schwalbe werd betrapt. Zodoende kon hij met rood inrukken en moest Real de slotfase met tien man door zien te komen. Het maakte Real weinig uit, want met een schitterende pegel bepaalde Marco Asensio de eindstand op 1-3.