Van Hanegem: "Stop toch met dat belachelijke kunstgras"

14 augustus 2017, 09:19

Willem van Hanegem ergert zich enorm aan het kunstgras. Hij verbaast zich erover dat er geen stappen worden ondernomen. Daarnaast wil Van Hanegem ook af van de vele huurlingen, afkomstig van Chelsea en Manchester City.

"Ajax bewees het weer: het blijft heel lastig voetballen op kunstgras. Daar is in Nederland iedereen het inmiddels wel over eens, alleen we doen er gek genoeg helemaal niets aan", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "De KNVB schrijft rapporten vol over hoe we weer kunnen aanhaken bij de Europese top, maar twee van de allergrootste pijnpunten pakken we in dit land gewoon niet aan."

Van Hanegem vervolgt: "Stop toch met dat belachelijke kunstgras, want voetballen op die ondergrond is gewoon een wezenlijk ander spelletje. En geen enkel serieus voetballand maakt er in wedstrijdverband gebruik van", aldus De Kromme, die ook het andere pijnpunt benoemt. "En hou dan ook meteen op met het huren van hele busladingen vol spelers van grote clubs als Chelsea en Manchester City. Zet daar nou toch spelers uit de eigen jeugdopleiding neer, die zijn niet minder en op termijn kun je er nog veel geld aan verdienen ook. En het niveau in Nederland is toch niet zo hoog dat je de jeugd geen kans kan geven?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen