Smit toch weer aan de bak: "De hoogste baan in het voetbal"

14 augustus 2017, 22:15

Wie drie maanden geleden had gezegd dat Jan Smit weer terug zou keren in de voetballerij, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch staat de 71-jarige bestuurder voor een nieuwe uitdaging in het Nederlandse voetbal. Hij staat namelijk op het punt om de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB te worden en daar is hij trots op.

Maandag werd bekend dat de oud-voorzitter van Heracles Almelo is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de RvC. "Ik heb niet gesolliciteerd", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. "Ze zochten een ondernemer met royale ervaring als sportbestuurder. Zo zijn ze bij mij uitgekomen. Ik vind het eervol hiervoor gevraagd te worden. Het is toch zo ongeveer de hoogtste baan die er is in het Nederlandse voetbal."

Smit kijkt overigens positief naar eventuele samenwerking met Eric Gudde, die in beeld is als nieuwe directeur betaald voetbal. "Ik heb veel vertrouwen in Eric en kan goed met hem overweg. Hij was eind mei ook op mijn afscheidsreceptie bij Heracles", zegt Smit, die negentien seizoen de scepter zwaaide bij Heracles alvorens hij na het seizoen 2016/2017 afzwaaide.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen