Henry: naderende transferrevolutie niet de juiste oplossing

15 augustus 2017, 12:19

Thierry Henry denkt dat het vervroegen van de transferdeadline – voor de start van het Premier League-seizoen – alle problemen niet kan oplossen. De Franse oud-aanvaller stelt dat er nog steeds onzekerheid over de selecties zal heersen als de transfermarkt daadwerkelijk eerder zal sluiten, zoals verwacht wordt.

"Het probleem blijft hetzelfde", verwacht Henry, zo zegt hij tegen Sky Sports. "Je kan weliswaar geen spelers meer kopen als dit verandert, maar je kan nog wel spelers verkopen. In het geval van Liverpool zou het dus kunnen betekenen dat Philippe Coutinho vertrekt, maar dat er geen vervanger gehaald kan worden. Ze proberen het goede te doen, maar doen het niet op de juiste manier", vindt Henry. "Ik ben het niet eens met deze maatregel."

"Bij Antoine Griezmann is het bijvoorbeeld wel anders", vervolgt Henry zijn pleidooi, als er naar een situatie gekeken wordt die nu al van toepassing is. "Hij heeft gezegd dat hij niet weggaat, omdat Atlético Madrid een transferverbod heeft. Dat is zeer sportief. Maar als Barcelona belt en je bent Coutinho, dan zeg je niet dat je niet weggaat omdat Liverpool geen vervanger kan halen. Dan wil je nog steeds die kant op", denkt Henry.

"Managers willen vooral duidelijkheid. Ze willen dat hun groep intact blijft en klaar is voor het seizoen. Maar als iedereen zich afvraagt of een speler blijft, dan is de situatie hetzelfde", aldus Henry.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen