Ten Hag ziet uitdaging tegen Zenit: "Wij maken kans"

15 augustus 2017, 16:58

FC Utrecht geldt woensdag tijdens het treffen met Zenit Sint-Petersburg in de voorronde van de Europa League niet als favoriet. Toch geeft Erik Ten Hag zijn ploeg een goede kans. De trainer zegt vertrouwen te hebben in de dubbele ontmoeting met de Russen.

Voor FC Utrecht zal het niet makkelijk worden om zich te kwalificeren, zeker niet gezien de lijst met afwezigen voor het duel. "In het topvoetbal leef je op de grenzen, en dan gaat het ook wel eens verkeerd. Onze selectie is op een zodanige manier samengesteld dat we tegenvallers kunnen opvallen. En bovendien: het is zoals het is, we moeten ermee dealen", blijft Ten Hag rustig. Wel was er goed nieuws over Yassin Ayoub. "We hebben goede hoop dat Yassin er tegen Zenit bij is. Er is een scan gemaakt, dat zag er goed uit."

Ten Hag heeft inmiddels een goed beeld van Zenit kunnen vormen in de afgelopen tijd. "Een grote club, met goede spelers en een goed team. Bij Zenit heerst bovendien een duidelijke visie qua speelwijze", zegt hij op de clubwebsite. "Voor ons is het treffen met hen een geweldige uitdaging en test. Dit is voetbal: wij maken kans. Wij hebben ook een goed team."

FC Utrecht speelt woensdag in De Galgenwaard de eerste wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. Het duel staat voor 18.00 uur op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen