De Roon: "We waren geen hecht team bij Middlesbrough"

16 augustus 2017, 15:03

Het Premier League-jaar van Marten de Roon is hem tegengevallen. Voor hem stond deze zomer vast dat hij degradant Middlesbrough wilde verlaten. Dat geschiedde vorige week, toen de middenvelder zijn terugkeer bij Atalanta Bergamo afrondde.

"Om te kijken is de Premier League geweldig, want er gebeurt veel", zegt De Roon in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De snelheid en de intensiteit waarmee wordt gespeeld, zijn met geen enkele andere competitie te vergelijken. Maar ik miste de tactische discipline. Alles gaat op kracht. Onder de top-6 viel het tactisch vernuft tegen. Ik vind het fijn om over het voetbal na te denken, om op die manier een tegenstander te verslaan."

De Roon was een vaste waarde bij Boro, maar degradeerde met de club. "Het was geen leuk jaar. Er was een splitsing in de groep tussen de Spaans- en Engelssprekende jongens. We waren geen hecht team en groeiden niet naar elkaar toe", aldus de oud-speler van sc Heerenveen.

Een transfer kreeg de prioriteit. "Het liefst terug naar Italië of een land als Spanje. Ik had in Engeland geen problemen met de mensen en het spreken van de taal maakt het er makkelijk. Maar de kwaliteit van leven ligt in Italië hoger. (…) En het Nederlands elftal heeft ook een rol gespeeld bij mijn keuze te vertrekken. Als je in het Championship speelt, kun je een oproep wel vergeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen