Roda blijft in categorie 1 zitten en is boos op de KNVB

16 augustus 2017, 19:34

Bij Roda JC is men niet te spreken over de KNVB. De club uit Kerkrade kreeg woensdag te horen dat het nog altijd in de gevreesde categorie 1 zit, maar dat is ontrecht, zo stellen de Limburgers zelf. De ingeleverde begroting klopt immers, zo staat in hun verklaring.

"Roda JC heeft de begroting van ongeveer elf miljoen euro voor dit seizoen op tijd ingediend bij de KNVB en de club scoort met deze ingeleverde begroting ruimschoots het aantal punten om categorie 1 te verlaten", vindt Roda JC. "De club is er bovendien van overtuigd dat de cijfermatige weergave in de begroting iedere toets der kritiek doorstaat."

Het probleem luistert naar de naam van eigenaar Aleksei Korotaev. "De KNVB heeft in april van dit jaar aangegeven dat de begroting moest worden voorzien van een dergelijk onderzoeksrapport. Om aan dit verzoek te voldoen, heeft Roda JC verschillende gerenommeerde accountantskantoren benaderd om dit rapport te verzorgen. Echter lieten zij allemaal weten hieraan niet te kunnen voldoen, omdat er vanuit diezelfde KNVB een onderzoek loopt naar Korotaev. Zolang er mogelijk sprake is van fraude moet namelijk eerst dat onderzoek afgerond zijn, alvorens het geëiste rapport kan worden opgemaakt en aan de KNVB afgegeven kan worden."

"Bij Roda JC heerst hierdoor sterk het gevoel dat het van het kastje naar de muur wordt gestuurd en dat geen enkel zichzelf respecterend accountantskantoor aan de opgelegde eis kan voldoen", vervolgt Roda. "Zolang het onderzoeksrapport ontbreekt, kan de begroting in de ogen van de KNVB niet in behandeling worden genomen en kan de club volgens de licentiecommissie niet worden ingedeeld in categorie 2. Iets waar de club - gezien het behaalde aantal behaalde punten en de sluitende begroting – in haar ogen het volledige recht op heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen