Mertens swingt met Napoli, goal Elia niet genoeg tegen Sevilla

16 augustus 2017, 22:37

OGC Nice lijkt vooralsnog niet bij machte om de stunt tegen Ajax door te zetten tegen SSC Napoli. 

SSC Napoli - OGC Nice 2-0

Napoli begon stormachtig en overvleugelde Nice bij vlagen compleet. Maar uiteindelijk wist het voor rust slechts een keer te scoren. Dries Mertens werd diepgestuurd, omspeelde Yoan Cardinale met zijn aanname en stuurde de bal met links het lege doel in. In de laatste fase van de eerste helft waren er een paar kansjes voor de bezoekers. Onder andere voor Vincent Koziello, maar beide pogingen verdwenen voor het doel langs. 

Na rust had Lorenzo Insigne de score naar 2-0 moeten tillen. Nadat Cardinale moeizaam redde op een schot van Mertens, verzuimde de aanvaller om de bal in het lege doel te tikken. Niet veel later miste ook Mertens een opgelegde kans en ook kopte Arnaud Souquet op zijn eigen land. Toch kwam de verlossing daar. Mertens werd neergelegd in het strafschopgebied en vervolgens schoot Jorginhio vanaf elf meter raak. Napoli verzuimde de score vervolgens verder uit te breiden, maar werd tien minuten voor tijd geholpen door Nice. Koziello kreeg direct rood na een zware overtreding, terwijl Alassane Pléa een tweede gele kaart kreeg wegens protesteren.

Mede door hun absentie was er zoveel ruimte op het veld dat invaller Arek Milik de bal compleet vrij voor het intikken had. De Pool verzuimde alleen om contact te maken met de bal, waardoor Nice nog een beetje mag hopen. Maar dan zal het in de return wel een heel stuk beter moeten.

Istanbul BB - Sevilla 1-2

Met een verrassende uithaal vanaf de punt van het strafschopgebied opende Sergio Escudero na een kwartier de score voor Sevilla. De goal van de linksback leek lang genoeg voor de zege, maar in de tweede helft richtte Eljero Elia zich op. Na een goede rush mikte hij de bal tussen de benen van Sergio Rico door. Wissam Ben Yedder besliste echter anders en tikte na een fraaie aanval, de winnende op knappe wijze binnen.

Celtic - Astana FK 5-0

Celtic bleek weinig moeite te hebben met de Kazachse tegenstander en kwam halverwege in de eerste helft op voorsprong. Evgeniy Postnikov tikte de bal in het eigen doel, maar de passeeractie en het stiftje van Tom Rogic in de aanloop daar naartoe waren een lust voor het oog. Vervolgens maakte Scott Sinclair nog de tweede en de derde, waarna James Forrest en Leigh Griffiths het klusje voltooiden.

Overige duels:

Hapoel Beer Sheva - Maribor 2-1

Olympiakos - Rijeka 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen