'Knop duidelijk omgegaan' bij NEC na degradatie

17 augustus 2017, 17:26

NEC opent de Jupiler League morgen (vrijdag) met een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Trainer Adrie Bogers denkt dat zijn elftal er klaar voor is. De oefenmeester stelt dat de tik van de degradatie is verwerkt. NEC daalde een niveau af, nadat het in de play-offs verloor van NAC Breda.

"De knop is duidelijk omgegaan in de voorbereiding", aldus Bogers op de clubwebsite. "We spelen in deze competitie en we zijn gretig om die uitdaging aan te gaan. De spelers weten dat als je dit op tachtig of negentig procent aangaat, je er bedrogen uitkomt. Dat brengt wellicht wel druk met zich mee doordat je het hoogste budget hebt in de Jupiler League, maar daar moeten we mee omgaan."

"Natuurlijk is de omgeving nog gepint op het scenario van het seizoen 2014/2015", vervolgt Bogers, refererend aan de dominante Jupiler League-titel van NEC die jaargang, "maar de staf en de spelersgroep zijn zich ervan bewust dat we in het nu leven en dat die prestatie van toen niets zegt over het heden. Deze spelers moeten het gaan doen en ik denk dat ik een groep heb die de strijd om promotie naar de Eredivisie aan kan gaan. Morgen gaan we daaraan beginnen."

NEC kan tegen Almere City nog niet beschikken over Frank Sturing, Kevin Jansen en Sven Braken. Ook Jari Schuurman is afwezig. Hij wordt gehuurd van Feyenoord, maar zit nog tekort bij de selectie. "Jari heeft bovendien deze zomer een zwaar virus onder de leden gehad en kan nog niet een volledige wedstrijd spelen", besluit Bogers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen