Keizer: "Heb nog geloof in return van volgende week"

17 augustus 2017, 23:16   Bijgewerkt: 18 augustus 2017, 08:17

Marcel Keizer wacht als trainer van Ajax nog steeds op zijn eerste overwinning in een officiële wedstrijd. Na de twee gelijke spelen tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League (uitgeschakeld op basis van de uitdoelpuntenregel) en de Eredivisie-nederlaag bij Heracles Almelo verloor de Amsterdamse club donderdag het eerste duel met Rosenborg in de laatste kwalificatieronde van de Europa League met 0-1.

"Als sportman wil je altijd winnen, maar dat is weer niet gelukt. Dat is heel vervelend, maar neemt niet weg dat ik nog wel geloof in de uitwedstrijd van volgende week", aldus Keizer voor de camera van Ziggo Sport. De oefenmeester vindt dat Ajax beter met haar kansen om had moeten gaan. "We kregen mogelijkheden om op 1-0 te komen. Natuurlijk kan niet alles raak zijn, maar als je op dit niveau vier of vijf kansen krijgt, dan moet je daar één of twee van maken."

In de 77ste minuut was Rosenborg wel succesvol in de afwerking. Als Ajax eerder had gescoord, dan had de wedstrijd volgens Keizer een ander verloop kunnen krijgen. "Met ook een andere uitslag", weet hij. "Nu hikten we elke keer tegen een goal aan. We willen aanvallen, al weten we dat we dan wel iets weggeven achterin. De manier waarop ie valt is wel vervelend." Joël Veltman ging in de fout na een dieptepass, waarvan Samuel Adegbenro profiteerde.

Op de vraag of Keizer bij directeur voetbalzaken Marc Overmars moet aankloppen om niet eens wat versterkingen te halen, antwoordt de coach: "Jij denkt dat we niets doen, maar dat is natuurlijk niet zo. Natuurlijk zijn we bezig en ik heb er vertrouwen in dat er deze twee weken nog wat gaat gebeuren."

Keizer vindt het terecht mocht hij erop afgerekend worden dat Ajax niet wint, ondanks dat er misschien geen volwaardige selectie staat. "Als trainer bij Ajax moet je altijd winnen, welke selectie er ook staat. Wij moesten winnen, wat we niet hebben gedaan. Daar ben ik verantwoordelijk voor", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen