'Het is rond: Sánchez voor recordbedrag naar Spurs'

18 augustus 2017, 07:33   Bijgewerkt: 18 augustus 2017, 07:46

Het had wat voeten in aarde, maar de veelbesproken transfer van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur is afgerond. De Telegraaf meldt dat Ajax met de Noord-Londense club overeenstemming heeft bereikt over een overgangsbedrag van 45 miljoen euro. Deze som zal in twee (35 plus 10) etappes betaald worden.

Tottenham legde naar verluidt al een bod van ongeveer 40 miljoen neer bij Ajax, maar de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse topclub gaf toen nog niet de zegen voor de uitgaande transfer van de belangrijke Sánchez. Het licht is nu wel op groen gezet, waardoor er sprake is van een recordtransfer voor zowel Ajax als Tottenham. De Spurs kochten nog nooit zo'n dure speler, terwijl Arek Milik met minimaal 32 miljoen euro tot op heden de duurste vertrekkende speler ooit was voor Ajax.

Sánchez was zelf al akkoord met de Spurs, maar moest tot na de wedstrijd tegen Rosenborg wachten op een overeenkomst tussen de clubs. De Colombiaan zag Ajax in de eigen ArenA met 0-1 van de Noorse club verliezen, wat wel duidelijk maakt dat er werk aan de winkel is voor de Amsterdammers. Het feit dat Sánchez weggaat maakt het er niet makkelijker op voor Ajax. Directeur voetbalzaken Marc Overmars lijkt nog toe te gaan slaan op de transfermarkt, maar moet volgens De Telegraaf ook uitkijken dat er niet nog meer sterkhouders willen vertrekken.

Het aantrekken van Sánchez is pas het eerste wapenfeit van Tottenham op de transfermarkt. In Londen wordt de 21-jarige Colombiaan, die vorig jaar overkwam van Atlético Nacional, ploeggenoot van onder anderen Vincent Janssen en Michel Vorm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen