Ziyech keurt transferbeleid af: "Niet van fouten geleerd"

18 augustus 2017, 08:20

Hakim Ziyech windt er geen doekjes om na de roemloze 0-1 in eigen huis tegen Rosenborg BK in de play-offs van de Europa League. De middenvelder van Ajax spreekt zich na de nieuwe domper uit over het transferbeleid van Ajax, waarbij er volgens hem niet geleerd is van de fouten van vorig jaar. Toen werd hij zelf pas last-minute aan boord gehaald.

Voor de camera van Ziggo Sport nam Ziyech geen blad voor de mond. "Er waren al jongens die er wat over gezegd hebben, en nu doe ik het. Het is jammer dat er niet van de fouten van vorig jaar is geleerd. Dat is hard, maar wel de realiteit", concludeert Ziyech na de 0-1 tegen de koploper van de Noorse competitie.

Ziyech betreurt het dat er nog steeds geen aanwinst voor de basis is aangetrokken, terwijl Davy Klaassen wel vertrokken is en Davinson Sánchez ook weggaat. "Ik vind dat er wat bij moet komen. In de verdediging, maar ik denk ook wel op het middenveld en voorin", aldus Ziyech, die dus niet echt content is met de huidige selectie. "Het is frustrerend dat er nog geen versterkingen gehaald zijn. Je wil zo vroeg mogelijk beginnen met een complete selectie. De markt is tot 1 september open en het is wachten op versterkingen", stelt de Marokkaanse international, die het jammer vindt dat het lang duurt, omdat aanwinsten ook tijd nodig hebben om zich aan te passen. "De nieuwe jongens moeten ook ingespeeld worden, daar heb ik zelf ook ervaring mee door vorig jaar. Jammer dat de situatie op dit moment weer zo is."

Ziyech ging ook nog even in op de tegenvallende 0-1 tegen Rosenborg. "We hebben redelijk wat kansen gehad in de eerste helft, maar in de tweede helft waren we het kwijt. We hebben nauwelijks meer wat gecreëerd en dan valt de bal aan de andere kant knullig binnen. Dan loop je achter de feiten aan", verzucht Ziyech.

"Ik heb ook gefaald", vervolgt Ziyech, die vindt dat ook hij niet zijn niveau haalt. "Ik breng op dit moment ook niet wat ik hoor te brengen en wat ik vorig seizoen heb gebracht, daar baal ik van. Het gaat wel komen, ik heb vertrouwen in mezelf en maak me er niet druk om. We zitten nu gewoon even in de hoek waar de klappen vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen