Rosenborg geniet van zege en droomdebuut Adegbenro

18 augustus 2017, 09:07

Voor Ajax was de 0-1 nederlaag tegen Rosenborg BK een blamage, maar voor de Noren was het natuurlijk wel een geweldige prestatie. Na de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League heerst er euforie in het Noorse kamp, waarbij debutant Samuel Adegbenro het middelpunt van de feestvreugde is. Dat is de maker van de winnende goal.

Nicklas Bendtner, de bekendste naam in het elftal van Rosenborg, heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste clash met Ajax. "Het allerbelangrijkste is dat we kunnen voortborduren op dit resultaat", zegt de Deense spits tegen Dagbladet over de zege. "We speelden een goede wedstrijd en waren erg gedisciplineerd. Voor Samuel is het echt een droomdebuut", stelt Bendtner. "Heerlijk om hem zo te zien scoren."

Adegbenro kwam twintig minuten voor het einde het veld in, nadat hij slechts twee dagen eerder was overgenomen van Viking FK. De Nigeriaan profiteerde van een slippertje van Joël Veltman. "Ik was niet zenuwachtig", glimlacht de matchwinner. "Ik dacht dat ik de bal moest chippen, maar toen kwam het doel ineens open te liggen. Het geeft me een geweldig gevoel om te scoren", aldus Adegbenro.

Rosenborg-coach Kare Ingebrigtsen is ook dik tevreden. "We hebben een goed resultaat behaald in een van de lastigste stadions van Europa. Het is een mooie uitgangspositie voor de return. Maar we zijn nog maar halverwege, het blijft een lastige opgave", aldus de oefenmeester, die vindt dat Rosenborg verdiend gewonnen heeft in de ArenA. "We durfden te voetballen en dat heeft ons de nodige kansen opgeleverd. Als er iemand verdiende te scoren, dan waren wij dat", stelt Ingebrigtsen.

Rosenborg speelt komende zagen tegen Haugesund, daarna focust de ploeg zich op de return tegen Ajax in Noorwegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen