Twente nog zonder Vuckic, Steijn hoopt op een stunt

18 augustus 2017, 14:04

FC Twente moet het, na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord in het openingsweekend, ook in het tweede competitieduel van het seizoen stellen zonder zomeraanwinst Haris Vuckic. De middenvelder kan niet spelen tegen VVV-Venlo, terwijl Hidde ter Avest een twijfelgeval is.

Hake: "Druk van drie punten opleggen"

De geblesseerde Vuckic is nog niet aangesloten bij de groep, Ter Avest kampt nog met oogklachten na het uitduel met Feyenoord. Coach René Hake verwacht tegen VVV logischerwijs een heel ander duel dan vorige week in De Kuip. "We kijken uit naar de eerste thuiswedstrijd en willen goed voor de dag komen. Zeker ook voor het publiek. Thuis tegen VVV moeten we als Twente onszelf de druk opleggen van drie punten", aldus Hake op de clubwebsite.

"Normaal gesproken heb je in deze wedstrijd meer de bal. Dat willen we ook. En van daaruit VVV achteruit dwingen. VVV zal proberen het tempo laag te houden. Wanneer we de kans krijgen, moeten we afdrukken", stelt Hake.

Steijn: "We hopen op een stunt",

VVV beleefde vorige week een pikstart, met een 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam. De rentree in de Eredivisie was dus geslaagd, maar het smaakt volgens trainer Maurice Steijn naar veel meer. "Twente is natuurlijk in alle opzichten vele mijlen verder dan wij, maar dat wil niet zeggen dat we op voorhand kansloos zijn. Er liggen wel degelijk mogelijkheden. Als wij elke week op kunnen brengen wat we vorige week konden opbrengen tegen Sparta, kunnen we het elke tegenstander lastig maken. Dus ook FC Twente", vindt Steijn, die aanvoerder Danny Post weer terug heeft na een schorsing.

VVV heeft de gelederen deze week versterkt met Etienne Amenyido. "Dat geeft weer meer mogelijkheden voorin", zegt Steijn over de komst van de Duitser. "De balans in de selectie is nog steeds in orde hoor. We hebben spelers op het middenveld en achterin die op meerdere plaatsen uit de voeten kunnen. En Roel Janssen kan centraal spelen, Tristan Dekker kan centraal spelen, Danny Post kan een linie naar achteren centraal spelen, dus dat is prettig werken voor een trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen