Gio blij met afspraak over sproeien: "Goede ontwikkeling"

18 augustus 2017, 15:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giovanni van Bronckhorst hoorde deze week van zijn technisch directeur Martin van Geel dat alle clubs met een kunstgrasveld in de Eredivisie de nepsprieten voor de wedstrijd en in de rust gaan sproeien. Een goede afspraak, vindt Van Bronckhorst. Dat geeft de coach aan op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Excelsior, dat zondag om 12.30 uur wordt afgetrapt.

"Ik speel liever op echt gras, daar sta ik nog steeds achter", stelt Van Bronckhorst. "Ik ben voorstander van gewoon gras, we moeten er naartoe dat iedereen in de Eredivisie daarop speelt. Op gewoon gras wil je een bepaald spel spelen, dat er niet echt uitkomt op kunstgras. Het snelle rondspelen van de bal gaat namelijk moeilijker op kunstgras, zeker als er niet gesproeid wordt. Dan moet je wat opportunistischer spelen en meer diepte zoeken. Ik geloof dat er wel afspraken over zijn gemaakt, dat elke club nu het kunstgras voor de wedstrijd en in de rust gaat sproeien. Dat zei Martin in ieder geval tegen mij, na een bijeenkomst met alle technisch directeuren van Nederland. Ik heb een paar keer meegemaakt dat er niet gesproeid was en het is een goede ontwikkeling dat ze dat in ieder geval gaan doen."

Op de persconferentie in aanloop naar 'Excelsior' ging het over de rust die in De Kuip heerst, in tegenstelling tot de relatieve onrust in Amsterdam en Eindhoven. Ook ging het over revanchegevoelens voor het eerste kampieonsduel van afgelopen seizoen, toen er met 3-0 verloren werd bij Excelsior. Deze gevoelens zijn er volgens Van Bronckhorst helemaal niet.

De coach noemt de competitiestart van Feyenoord verder 'geweldig'. "We hebben drie punten, daar draait het om. Wat er beter kan en moet is een ontwikkeling die de komende weken en maanden ook nog moet plaatsvinden, om steeds sterker te worden. Na de wedstrijd tegen Vitesse hebben we daar een aantal goede stappen in gezet, met name in het kort houden van de linies", aldus Van Bronckhorst. Brad Jones is een vraagteken bij Feyenoord, waar Bart Nieuwkoop en Sven van Beek nog altijd geblesseerd zijn.

Van der Gaag

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag doet ook zijn zegje in de kunstgrasdiscussie. "Het veld zal zondag sowieso worden gesproeid, maar onze ervaring is dat het na tien, vijftien minuten weer droog is en dan is het effect weg. Als voetballer speelde ik ook het liefst op gras, die discussie hoeven we dus niet te voeren. Natuurlijk is het anders voor teams die zelf op gras spelen, maar bij bepaalde clubs moeten wij ook met een andere bal voetballen, dus zeg het maar. Kunstgras mag van de KNVB, dat is nu eenmaal een feit", zegt Van der Gaag op de Excelsior-site.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen