Van der Gaag: "Wedstrijd van 7 mei zegt niets meer"

18 augustus 2017, 15:29

7 mei 2017 is een memorabele datum in de voetbalhistorie, omdat Excelsior toen zijn grote broer Feyenoord met een daverende 3-0 overwinning van de kampioensschaal afhield in Kralingen. Hoewel Feyenoord een week later alsnog de titel pakte, deed de nederlaag bij de stadgenoot veel pijn. In het kamp van Excelsior denkt met vol vreugde terug op het affiche, dat komende zondag weer op het menu staat.

Excelsior speelde zich namelijk met de klinkende zege op Feyenoord definitief veilig in de Eredivisie. Coach Mitchell van der Gaag denkt er graag aan terug. "Als je alleen al kijkt naar de entourage, met al die containers die toen rond ons stadion stonden. Maar ook de spanning bij de spelers, Feyenoord dat kampioen kon worden, wij die nog punten nodig hadden voor handhaving. Dat was allemaal toen", blikt Van der Gaag terug op het digitale thuis van de Kralingers. "Nu is het een gewone wedstrijd. Natuurlijk hebben we het deze week wel over die wedstrijd van 7 mei gehad, maar verder zegt dat niets meer. Het is niet zo dat wij zondag even hetzelfde gaan presteren als toen."

Net zoals Feyenoord (2-1 tegen FC Twente) begon Excelsior met winst aan het nieuwe seizoen. Het won knap met 1-2 in Tilburg. "Dat gaf natuurlijk een boost. Die overwinning op Willem II zorgde wel even voor ontlading. Dat we eindelijk begonnen waren en de eerste drie punten hadden gepakt. Als je dan de week erna tegen Feyenoord speelt, is dat een speciale wedstrijd. Je merkt dat aan de spelers. Ze willen allemaal spelen, er zijn weinig pijntjes. Nu komt daar ook spanning bij, dat is logisch", aldus Van der Gaag.

Mike van Duinen en Lorenzo Burnet zijn er nog niet bij zondag, Khalid Karami is daarnaast nog niet helemaal wedstrijdfit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen