Oranje-aanvoerders komen in opstand tegen kunstgras

18 augustus 2017, 21:18

Huidig en voormalig aanvoerders van Oranje komen in opstand tegen het kunstgras in de Eredivisie. Zij willen het nepgras zo snel mogelijk verbannen. Op initiatief van Ruud Gullit, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Arjen Robben publiceren zij in het Algemeen Dagblad een groot pamflet.

Honderden coryfeeën uit de voetbalwereld, zoals bondscoaches, oud-spelers, trainers, internationals en aanvoerders, steunen de actie. "Iedereen moet water bij de wijn doen om ook financieel oplossing te komen", zegt Gullit tegen het AD. "Dit kan zo niet langer."

Zij die het verweer steunen vinden kunstgras schadelijk voor het imago, het niveau, de toekomst en het aanzien van het Nederlands voetbal. Van Bommel: "De impasse duurt nu al veel te lang. Voetbal is op kunstgras een totaal ander spel, elke voetballer weet dat. Aannames, het baltempo, duels: technisch is het compleet anders dan natuurgras. Het zegt alles dat geen enkel topland meedoet aan de kunstgrastrend."

Het liefst verbannen de initiatiefnemers ook het kunstgras in de Jupiler League en de hoogste jeugdafdelingen. "Maar laten we beginnen bij de Eredivisie", aldus Van Bommel. "Het kan niet waar zijn dat een volwaardige Nederlandse profclub geen goed natuurveld kan onderhouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen