Vitesse zet perfecte start door met zege bij Roda JC

18 augustus 2017, 22:04

Vitesse heeft ook haar tweede competitieduel overtuigend gewonnen. In Kerkrade nam de ploeg van Henk Fraser vrijdag diep in tweede helft afstand van Roda JC, dit dankzij Thomas Bruns en Guram Kashia. Een ongelukkige eigen goal van Remko Pasveer zorgde zo niet voor puntenverlies: 1-3.

Vitesse kwam als koploper naar Kerkrade omdat het in de eerste speelrondes optimaal had geprofiteerd van de zwaktes bij promovendus NAC Breda (4-1). Roda JC incasseerde afgelopen weekend juist vier treffers tijdens een naïef optreden bij PEC Zwolle (4-2).Een hernieuwde afstraffing in het tweede duel kon de nieuwe trainer Robert Molenaar niet gebruiken. Zeker niet in het eigen Parkstad Limburg stadion waar de fans de afgelopen jaren toch al niet waren verwend.

Vitesse mag als subtopper en bekerwinnaar eigenlijk geen genoegen meer nemen met minder dan drie punten bij dit soort wedstrijden. Dat straalde de ploeg van Henk Fraser ook uit in de openingsfase. Vooral via buitenspeler Milot Rashica en back Alexander Büttner die hun directe tegenstander keer op keer opzochten met dribbels vanaf de flank.

Puntenverlies bleef Vitesse echter bespaard door de extra kwaliteit van Bruns en Kashia. Bruns schoot twintig minuten voor tijd een vrije trap feilloos binnen, Kashia kopte ongehinderd de beslissende 1-3 tegen de touwen en zorgde voor de tweede zege van het seizoen.

Roda JC kan niet tevreden zijn over het resultaat én de manier waarop de doelpunten werden weggegeven, maar maakt wel een betere indruk in vergelijking met vorig seizoen. Met uitwedstrijden tegen PSV en FC Utrecht voor de boeg kan het echter wel even duren voor de punten binnenstromen in Kerkrade.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen