NEC begint goed aan jacht op promotie, nederlaag Go Ahead

18 augustus 2017, 22:13

NEC is de jacht op een terugkeer in de Eredivisie goed begonnen. In de eigen Goffert werd Almere City vrijdagavond met 3-1 geklopt. Jong Ajax won op bezoek bij SC Cambuur (1-2), terwijl Jong AZ zijn debuut in de Jupiler League opfleurde met een overwinning bij FC Den Bosch (1-3). MVV en Go Ahead Eagles maakten er in Maastricht een spektakelstuk van (4-3).

NEC - Almere City 3-1

De eerste helft bij NEC - Almere City was vermakelijk. Jordan Larsson, het zoontje van Henrik Larsson, opende na een half uur de score. Het was voor hem zijn eerste doelpunt in Nijmeegse dienst. Vlak voor rust dachten de bezoekers met een gelijke stand te rusten na de treffer van Arsenio Valpoort. Maar Arnaut Groeneveld stak daar een stokje voor. Op aangeven van Joey Sleegers scoorde hij met zijn hak. Groeneveld stond in de tweede helft aan de basis van de genadeslag. Met een goede actie bediende hij Larsson. Almere City kon in het vervolg geen vuist meer maken, waardoor NEC de eerste competitiewedstrijd zonder kleerscheuren doorkwam.

SC Cambuur - Jong Ajax 1-2

Cambuur begon het nieuwe seizoen slecht. De Leeuwarders, steevast een van de favorieten voor promotie, kwamen te laat op gang. Jong Ajax was in de eerste helft de bovenliggende ploeg, en dat resulteerde in twee treffers. Darren Sidoel nam de 0-1 voor zijn rekening, Mateo Cassierra verdubbelde de voorsprong met een intikker. Cambuur leverde in de tweede helft meer strijd. Halverwege maakte Matthew Steenvoorden de aansluitingstreffer. Cambuur kreeg vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar die werden niet verzilverd. In blessuretijd kreeg Cambuur-verdediger Marvin Peersman een rode kaart voor een smerig overtreding op Cassierra.

FC Den Bosch - Jong AZ 1-3

Jong AZ kende een uitstekend debuut in de Jupiler League. De kampioen van de Tweede Divisie zegevierde op bezoek bij Den Bosch. De Alkmaarders kwamen terug van een achterstand. Muhammed Mert scoorde meteen bij de eerste, beste kans voor Den Bosch. In de slotfase van de eerste helft liet AZ het duel kantelen. Abdel El Hasnaoui en Jeremy Helmer (penalty) hielpen de Noord-Hollanders aan een voorsprong. Vlak voor het eindsignaal gooide Viktor Einarsson het duel in het slot.

MVV – Go Ahead Eagles 4-3

MVV moest de hele wedstrijd in de achtervolging, maar pakte in blessuretijd wel de volle buit. Christophe Janssen en Jonathan Okita maakten de 0-1 en 1-2 van Sam Hendriks ongedaan. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd dacht Pieter Langedijk de bezoekers uit Deventer aan de overwinning te helpen. Maar MVV zorgde voor een knotsgek einde. Marvin Ogunjimi maakte gelijk en in blessuretijd maakte Okita ook nog de vierde Limburgse goal.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven – Telstar 2-2

Fortuna Sittard – FC Dordrecht 5-1

RKC Waalwijk – FC Emmen 0-2

FC Volendam – Helmond Sport 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen