Monaco boekt benauwde zege op Metz en schrijft historie

18 augustus 2017, 22:59

AS Monaco heeft vrijdagavond historie geschreven. De regerend kampioen van Frankrijk won op bezoek bij FC Metz (0-1) en is daarmee de eerste ploeg die in de Ligue 1 vijftien wedstrijden op rij heeft gewonnen. De overwinning bij Metz kwam wel moeizaam tot stand.

Bij de Monegasken zat Terence Kongolo op de bank. De oud-Feyenoorder wacht nog altijd op zijn eerste minuten in de Franse competitie. Trainer Leonardo Jardim had Kylian Mbappé vanwege alle transferperikelen buiten de selectie gehouden. Zonder dit duo was er in de eerste helft tegen Metz weinig te beleven. Monaco kon de defensie van Metz niet aan het wankelen brengen.

In de tweede helft was het niet anders. Ook doelman Thomas Didillon bleek een sta-in-de-weg. Hij had in de slotfase van de wedstrijd geen antwoord op Radamel Falcao, die was weggestuurd door Rachid Ghezzal. De spits in vorm tekende voor alweer zijn vijfde doelpunt, en belangrijker nog: de Colombiaan zorgde ook voor de drie punten voor Monaco.

Monaco kent dankzij de benauwde zege een perfecte competitiestart. Olympique Lyon, Paris Saint-Germaijn, Olympique Marseille en Saint-Etienne kunnen later dit weekend op gelijke hoogte komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen