Manchester United neemt pas laat afstand van Swansea

19 augustus 2017, 15:35

Ook het tweede competitieduel is uiteindelijk een makkelijke prooi geworden voor Manchester United. Op bezoek bij Swansea City werd zaterdagmiddag met 0-4 gewonnen. Een week geleden klopte United West Ham United ook al met 4-0. De ruime overwinning kwam pas laat tot stand.

Manchester gaf het goede spel van een week geleden tegen West Ham United geen vervolg. De ploeg van José Mourinho speelde stroef in het Liberty Stadium van Swansea City, waar Leroy Fer een basisplaats had. Het kwam na drie minuten bovendien goed weg. Jordan Ayew zette David de Gea op het verkeerde been, maar zag zijn poging op de lat belanden. Een paar minuten later gebeurde aan de andere kant hetzelfde. Phil Jones verlengde een vrije trap van Juan Mata en raakte daarmee de bovenkant van de lat.

Paul Pogba (foto) mocht in het laatste kwartier van de eerste helft van geluk spreken. De Fransman ontsnapte aan een tweede gele kaart. Diezelfde Pogba had een hoofdrol bij de openingstreffer van de wedstrijd. Op slag van rust kopte hij vanuit een hoekschop van Daley Bind de bal tegen de lat. Eric Bailly werkte vervolgens de bal in de rebound in het doel.

In de tweede helft viel er weinig te beleven. Manchester United zette niet aan om de voorsprong te verdubbelen. Swansea was niet bij machte iets aan de achterstand te doen. Luciano Narsingh kon met zijn invalbeurt een klein half uur voor tijd ook niets forceren.

Swansea zocht wel steeds nadrukkelijker de aanval, en dat kwam de thuisploeg duur te staan. Binnen een tijdsbestek van drie minuten minuten ging het heel hard. Romelu Lukaku maakte bij Manchester United eerst aan alle onzekerheid een einde. Daarna deden Pogba met een stift en Anthony Martial ook een duit in het zakje.

United gaat dankzij de tweede 4-0 zege op rij aan kop in de Premier League. De andere ploegen komen later dit weekend in actie. Volgende week treft Manchester Leicester City in eigen huis.