Vlaar over Kanon: "Hij geeft aanleiding voor penalty"

19 augustus 2017, 23:44

Na afloop van de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag (2-0 winst) ging het voornamelijk over de confrontatie tussen Ron Vlaar en Wilfried Kanon. De verdediger van ADO hield Vlaar vast in het strafschopgebied waardoor AZ een strafschop kreeg toebedeeld. Volgens Vlaar volledig terecht.

Vlaar werd na de wedstrijd door FOX Sports gevraagd naar de situatie met Kanon. De Ivoriaan zou hem op Twitter een acteur hebben genoemd, maar dat berichtje werd heel snel weer van social media verwijderd. Vlaar kreeg er niets van mee, maar kon er niet meer zitten. "Ik loop het strafschopgebied in en voel een arm. Dat hoort er gewoon bij. Maar als ik dan doorloop en hij blijft vasthouden, dat moet je gewoon niet doen. Ik ben hier niet schuldig aan. Hij geeft er aanleiding voor", reageert de verdediger op het feit dat Kanon huilend het veld verliet na zijn tweede gele kaart.

Ook scheidsrechter Danny Makkelie reageerde op het incident. "Ik zie Vlaar de zestien inlopen en Kanon pakt hem vast. Dat ging een aantal meter zo door en toen ging Vlaar naar de grond. Voor mij was er geen twijfel dat het een strafschop was. Ik begrijp de discussie niet", legt hij uit. "Ook over zijn tweede gele kaart heb ik niet getwijfeld. Vasthouden wanneer de bal niet in de buurt is is nationaal en internationaal gewoon geel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen