Stegeman: "Verdedigen is in Nederland een vies woord"

20 augustus 2017, 11:59

John Stegeman had met Heracles Almelo de beste seizoensstart in 53 jaar kunnen beleven. Heracles was er zeer dicht bij, maar zag sc Heerenveen in de slotseconde terugkomen tot 1-1. De trainer baalde logischerwijs flink van de twee verloren punten.

Jurgen Streppel noemde gelijkmaker van sc Heerenveen een verdiende, maar Stegeman denkt daar anders over. "We hadden helemaal niet veel last van Heerenveen. Dat tegendoelpunt heeft gewoon te maken met je duels winnen. We laten ook na om de genadeklap uit te delen, want die ruimte lag er wel", analyseert hij in gesprek met FOX Sports. "Vooral in de laatste fase hadden we het rustiger uit moeten voetballen. Dat hebben we niet gedaan."

Heracles speelde tegen Heerenveen heel verdedigend. "Dat was ook het plan. In de voorbereiding heb ik veel moeite gehad om het verdedigend allemaal op orde te krijgen. Tegen Ajax gingen we gedwongen in de verdediging, en daar zag ik positieve dingen. Ook tegen Heerenveen stond de organistatie weer goed. We hebben ook de kwaliteiten in de omschakeling", legt Stegeman zijn tactiek uit. "In Nederland is verdedigen een beetje een vies woord. Natuurlijk wil ik ook liever aanvallen, maar dan moet wel het moment daar zijn dat we dat met zijn allen kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen