Overmars: "Misschien zetten we te veel in op eigen jeugd"

20 augustus 2017, 15:24

Voor Marc Overmars is het een drukke periode. De transferperiode is bijna voorbij en de selectie van Ajax is nog niet compleet. Zeker na het vertrek van Davinson Sánchez moeten de technisch directeur van de Amsterdammers nog op zoek naar een extra verdediger.

De supporters van Ajax worden steeds kritischer naarmate er geen nieuws komt over ingaande transfers. Ook Overmars vormt voorzichtig een conclusie over het beleid van de club. "Misschien zetten we wel te veel in op eigen jeugd. We houden vaak in onze selectie een plekje open voor eigen spelers. Maar als het dan in de voorbereiding tegenvalt, kom je klem te zitten. Zetten we niet te veel in op eigen jeugd? Die vraag moeten we onszelf intern kritisch stellen", vertelt hij in een interview met de NOS.

Rapid Wien liet al weten dat de club rekening houdt met een vertrek van Maximilian Wöber naar Ajax. Overmars beaamt dat. "We zijn al twee maanden met hem bezig. In het begin leek het niet te lukken. Hopelijk kunnen we het nu snel afronden. Maar vergeet niet dat Sinkgraven en Viergever ook gewoon op de plek van Sánchez kunnen spelen", stelt de technisch directeur, die ook kritisch naar zichzelf kijkt. "Misschien hebben we enkele kansen laten liggen."

Overmars werd ook gevraagd naar Sam Larsson, die zeer waarschijnlijk snel de overstap naar Feyenoord maakt. Hij laat weten dat Ajax geen poging heeft gewaagd voor de aanvaller van sc Heerenveen. "Waarom niet? Omdat wij Larsson niet goed genoeg vinden", is hij duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen