Gelijkspel tussen Sparta en PEC Zwolle in leuk duel

20 augustus 2017, 18:36

In een vermakelijke wedstrijd op Het Kasteel hebben Sparta en PEC Zwolle elkaar in evenwicht gehouden. Na een eerste helft vol spektakel en met twee doelpunten viel de tweede helft wat tegen, maar onder de streep was de ontmoeting een leuke pot voetbal. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

De wedstrijd kende een vliegende start: beide ploegen zetten hoog druk en namen risico's bij het aanvallen. Robert Mühren, die afgelopen week werd gehuurd van Zulte Waregem, begon in de basis en scoorde bijna bij zijn eerste balcontact, maar PEC-goalie Diederik Boer lag in de weg. Even later luisterde de spits zijn debuut alsnog op met een doelpunt: hij kreeg de bal van Loris Brogno op een presenteerblaadje en schoot raak. Dit was echter niet de openingstreffer van het duel, want PEC had vlak hiervoor al de leiding genomen.

In de veertiende minuut had Zwolle namelijk op prachtige wijze de eerste treffer van de middag gemaakt. Via een combinatie over veel schijven kwam de bal uiteindelijk bij spits Piotr Parzyszek, die de bal aflegde en Mokhtar in stelling bracht. De vleugelspeler schoot de bal achter Roy Kortsmit en zette zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Het duel bleef spectaculair en binnen negen minuten volgde de gelijkmaker van Mühren al. Hierna namen de ploegen een beetje de voet van het gaspedaal, al was het aan Kortsmit te danken dat er niet meer gescoord werd tot de rust: hij had een weergaloze redding in huis op een mooi schot van Mokhtar.

De tweede helft begon wat stroperig, tot de opgestoomde Kingsley Ehizibue een schot loste. Kortsmit kon de poging keren, iets wat Boer aan de andere kant een minuut later niet lukte. Tot zijn opluchting zag Boer de keiharde poging van Brogno echter snoeihard op de paal belanden. Vlak hierna was de doorgelopen Bart Vriends dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet van dichtbij werd gekeerd door Boer. In de periode die volgde waren er over en weer veel hoekschoppen en vrije trappen, maar gevaar werd er niet mee gesticht. 

Beide ploegen bleven loeren op een kans, maar durfden geen echt slotoffensief te starten. Mustafa Saymak kreeg nog een goede mogelijkheid, maar had de bal niet helemaal onder controle. Zowel Sparta als PEC leek tevreden met een punt, en dus werden er geen grote risico's genomen. De eindstand was 1-1, Sparta pakt zijn eerste punt en PEC staat na twee duels op vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen