De Ligt: "Ik had altijd intentie om langer bij Ajax te blijven"

21 augustus 2017, 17:52

Matthijs de Ligt wil na zijn contractverlenging bij Ajax een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. De achttienjarige verdediger beseft dat de verwachtingen alleen maar toenemen. Het Ajax-talent zette maandag zijn handtekening onder een contract die hem tot medio 2021 in de Arena houdt.

De Ligt brak vorig seizoen onder Peter Bosz door. Nu is hij uitgegroeid tot basisspeler. "De trainer verwacht meer van me, net als de supporters en de media", zegt De Ligt tegen Ajax TV. "Er komt een andere druk op mijn schouders. Het is voor mij goed om dat te ervaren en daarin een volgende stap te zetten."

Zijn ontwikkeling kwam afgelopen jaar in een stroomversnelling. De Ligt groeide zelfs uit tot Oranje-international. "Ik begon bij Jong Ajax, en had niet zoveel verwachtingen. Als je dan een Europa League-finale en je debuut voor Oranje hebt gemaakt, overheerst trots."

De Ajacied vervolgt: "Ik denk dat ik een goed eerste seizoen heb gehad. Omdat ik net achttien ben geworden, mag de club mij langer vastleggen. Ik had altijd de intentie om langer bij Ajax te blijven. Ik ben blij dat het zover is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen