Beugelsdijk gekozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie

21 augustus 2017, 21:18

Tom Beugelsdijk is gekozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017. De verdediger van ADO Den Haag was samen met Morten Thorsby en Sergio Padt genomineerd. Beugelsdijk kreeg de meeste stemmen van de vakjury en het publiek. Op het Gala Voetballer van het Jaar kreeg hij  de prijs uitgereikt door zijn moeder Astrid.

"Net als Nathan Rutjes, de winnaar van vorig jaar, is Beugelsdijk echt een sociaal ambassadeur voor het voetbal", aldus jurylid Michiel Verboven op de website van de Eredivisie. "Hij bezoekt scholen om gezonde voeding te promoten, zet zich in om pestgedrag en racisme te bestrijden en is actief op G-toernooien waar jongeren met een beperking kunnen sporten. Door dit soort spelers een podium te geven, willen wij anderen inspireren hun voorbeeld te volgen."

Beugelsdijk treedt met de verkiezing in de voetsporen van Giovanni van Bronckhorst, Tim Gilissen, Siem de Jong, Deniz Türüç, Jeroen Zoet en Rutjes. "Ik voel mij vereerd dat zoveel mensen hun stem op mij hebben uitgebracht. Ik ben altijd van mening geweest dat alles wat ik naast het voetbal op maatschappelijk gebied doe, eigenlijk heel normaal is. Toch besef je als voetballer vaak nog niet wat een eenvoudig gebaar of je aanwezigheid kan betekenen voor anderen. Het voelt een beetje onwerkelijk, maar ik vind het heel mooi om deze waardering te krijgen."

Cheque

Behalve een trofee ontving Beugelsdijk ook een cheque ter waarde van 50.000 euro De helft gaat naar 'ADO Den Haag in de Maatschappij'. Het overige deel doneert de ADO-verdediger onder andere aan het Juliana Kinderziekenhuis en de Haagse Hoed, voor meer wetenschappelik onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen