Dolberg krijgt Talent van het Jaar-prijs uitgereikt door Bosz

21 augustus 2017, 22:18

Kasper Dolberg heeft maandag tijdens het Voetballer van het Jaar Gala de titel 'Talent van het Jaar' van Peter Bosz uitgereikt gekregen. Onder de naar Borussia Dortmund vertrokken Bosz beleefde de negentienjarige Deense spits zijn doorbraak.

"Als je lang in het voetbal meeloopt, werk je met veel spelers", citeert het clubkanaal van Ajax Bosz tijdens zijn speech voor Dolberg. "Heel af en toe kom je iets bijzonders tegen. Dat was bij Kasper het geval. Bijzonder omdat hij iets in zich verenigd wat je altijd aan het zoeken bent in een spits. Dan praat je over een complete spits, dat is Kasper Dolberg."

Dolberg is niet de eerste Ajacied die deze onderscheiding ontvangt. Christian Eriksen ging hem voor. Bosz: "Ik weet dat er heel veel vertrouwen in Kasper is binnen Ajax. Iedereen die met hem gewerkt heeft, erkent zijn potentie en kwaliteiten. Daarom zou ik hem willen zeggen: 'je moet zo lang mogelijk blijven voetballen om de spits te worden waarvan ik denk dat je die kan worden'. Afgelopen seizoen heeft hij een geweldige stap gezet. Ik ben heel trots op hem dat hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld op zo'n hoog niveau. Die lijn moet hij doorzetten, dan kan hij de absolute top halen."

Door zijn onderscheiding met Dolberg een Cruyff Court aan laten leggen op een locatie naar keuze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen