'Jonge kerel' Van Drongelen maakt al indruk bij HSV

22 augustus 2017, 13:38

Rick van Drongelen maakte deze zomer de fraaie transfer van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV. De pas 18-jarige verdediger mocht afgelopen weekend tegen FC Augsburg (1-0 winst) meteen zijn debuut maken voor de Bundesliga-club en kan met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste optreden in het shirt van HSV.

Van Drongelen hield net alleen de nul met zijn nieuwe werkgever, maar kon na afloop ook rekenen op de nodige complimenten. In Hamburg hebben ze al gezien dat de aankoop van 3 miljoen euro een meerwaarde voor de club kan zijn. "Hij hield zich goed staande en heeft echt goed gespeeld", zegt technisch directeur Jens Todt tegen Kicker. Ook coach Markus Gisdol is onder de indruk. "Rick was een zeer stabiele factor. Het is opmerkelijk hoe zo'n jonge kerel zich laat zien binnen zo'n korte tijd. En dan staat hij nog niet eens op zijn favoriete positie..."

Wat dat laatste betreft heeft Gisdol gelijk: Van Drongelen acteerde als linksback, maar is van nature eigenlijk een centrale verdediger. "Het is waar dat ik de voorkeur heb voor die positie, maar ik weet van mijn wedstrijden bij Sparta en Oranje onder 19 dat ik ook als linksback kan spelen", aldus Van Drongelen.

Hamburger SV bereidt zich deze week voor op het uitduel met 1.FC Köln van komende vrijdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen