Ziyech na lange soap weer opgeroepen voor Marokko

22 augustus 2017, 15:13

Hakim Ziyech mag zich gaan opmaken voor zijn tiende interland voor Marokko. De middenvelder van Ajax is voor het eerst in tien maanden weer opgeroepen door bondscoach Hervé Renard, met wie de Ajacied een tijdje lang in de clinch lag maar een verzoenend gesprek heeft gehad.

Terwijl Ziyech in Marokko wordt gezien als een van de meest talentvolle spelers van het land en hij met vijf doelpunten in negen interlands overtuigend aan zijn interlandcarrière begon, werd de linkspoot opvallend genoeg gepasseerd voor de Afrika Cup. Renard linkte de situatie met die van Hatem Ben Arfa bij Frankrijk: hij stelde dat beide spelers niet met een reserveplaats kunnen omgaan, en was niet van plan om Ziyech een basisspeler te maken tijdens het Afrikaanse toernooi. Zelfs toen meerdere concurrenten van de aanvallende middenvelder geblesseerd afhaakten voor het toernooi werd er door Renard geen beroep gedaan op de Ajacied. Dit kwam de bondscoach op veel kritiek te staan, vooral toen Marokko in de kwartfinale van het toernooi al uitgeschakeld werd door Egypte.

Ook na het mislukte toernooi bleef het een slepende zaak: eerst werd Ziyech opnieuw niet opgeroepen en later bedankte de in Dronten geboren speler zelf voor de nationale ploeg. Vanuit de Marokkaanse bond, die veel moeite had gedaan om Ziyech te overtuigen om voor hun land uit te komen, en van het Marokkaanse publiek bleef Renard hierdoor veel kritiek krijgen. Tijdens het oefenduel tussen Marokko en Nederland in Agadir werd de naam van Ziyech bijvoorbeeld minuten lang gescandeerd.

De strijdbijl werd eind juni begraven: Renard kwam langs in Amsterdam, en na een goed gesprek kwam naar buiten dat Ziyech zich weer beschikbaar stelde voor de Marokkaanse ploeg. Vandaag is bekendgemaakt dat Ziyech ook daadwerkelijk weer deel uitmaakt van de selectie. Ook Feyenoorder Karim El Ahmadi is weer van de partij, hij speelde tot dusverre veertig interlands voor Marokko. Zijn ploeggenoot Sofyan Amrabat ontbreekt, evenals Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub. Amrabat's broer Nordin, die voor Watford uitkomt, is net als oud-Heraclied Oussama Tannane wel opgeroepen. Ook Mimoun Mahi, aanvaller van FC Groningen, is wel van de partij, en kan zijn debuut gaan maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen