Keizer over Rosenborg: "Kans is nog steeds fifty-fifty"

22 augustus 2017, 17:37

Ajax weet dat het donderdag op bezoek bij Rosenborg BK zal moeten winnen om de groepsfase van de Europa League te halen. De Amsterdammers boekten afgelopen zondag tegen FC Groningen pas de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Marcel Keizer kijkt desondanks met vertrouwen vooruit.

Ajax moet in Noorwegen een 1-0 nederlaag zien weg te poetsen. "We hebben in de heenwedstrijd drie of vier echt grote kansen gehad. Daar had er één van in gemoeten. Rosenborg zal behoudend gaan spelen en wij moeten aanvallen. Maar het zat hem de laatste wedstrijden voornamelijk in het benutten van kansen", noemt Keizer een verbeterpunt voor zijn ploeg in gesprek met Ajax TV. "Ik verwacht exact hetzelfde spelbeeld als in de eerste wedstrijd. We zullen ze stuk moeten spelen. Ik denk nog steeds dat de kansen fifty-fifty zijn."

Ondanks het feit dat Ajax tegen Groningen de eerste overwinning van het seizoen boekte, stuurt Keizer niet automatisch dezelfde elf het veld in tegen Rosenborg. "Het zou kunnen dat er een andere ploeg staat. Maar het hoeft niet", houdt de trainer zich nog op de vlakte. "Het zou fijn zijn als we snel scoren, maar geduldig zijn is in zulke wedstrijden ook belangrijk. Je moet jezelf niet voorbij lopen en meteen een doelpunt tegen krijgen. We hoeven eigenlijk niet heel veel anders te spelen dan normaal. Maar Ajax zonder Europees voetbal en Europees voetbal zonder Ajax dat kan niet. Dat is geen optie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen