Istanbul Basaksehir grijpt ondanks goal Elia naast CL-ticket

23 augustus 2017, 00:27

Net als Wesley Sneijder kende ook Eljero Elia geen al te gelukkige avond. De aanvaller was weliswaar trefzeker voor Istanbul Basaksehir, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg naast een ticket voor de Champions League greep. Sevilla trok uiteindelijk aan het langste eind: 2-2.

Istanbul Basaksehir moest in Spanje een 1-2 thuisnederlaag zien goed te maken. Daar leek de ploeg naar op weg toen Elia in de zeventiende minuut de score opende. In de tweede helft kwam Sevilla echter goed terug. Sergio Escudero en Wissam Ben Yedder bogen de achterstand om in een voorsprong. Edin Visca zorgde nog voor de gelijkmaker, maar de winnende treffer kwam er niet meer. Daardoor komt de ploeg van Elia dit seizoen in de Europa League uit.

Rijeka-Olympiacos

Olympiacos heeft de groepsfase van de Champions League weten te bereiken. Na een eerdere 2-1 thuiszege op Rijeka werd ook de uitwedstrijd gewonnen. Marko Marin opende na 25 minuten de score. Het bleek later het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maribor-Hapoel Beer Sheeva

Maribor heeft zich in eigen huis verzekerd van deelname aan de groepsfase Champions League. De ploeg ging in de heenwedstrijd met 2-1 onderuit tegen Hapoel Beer Sheeva, maar won in Slovenië met 1-0. Mitja Viler maakte al na vijftien minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.