Invaller Dost helpt Sporting met treffer aan CL-deelname

23 augustus 2017, 23:03   Bijgewerkt: 24 augustus 2017, 00:23

Sporting Portugal speelde in de heenwedstrijd nog gelijk tegen FC FCSB (0-0), maar maakte dat in Roemenië meer dan goed. De uitwedstrijd in de Arena Nationala werd met 1-5 gewonnen. Bas Dost was als invaller trefzeker voor de Portugezen.

Trainer Jorge Jesus begon met Seydou Doumbia in de basis in plaats van Dost en zag die beslissing goed uitpakken. De spits opende namelijk na dertien minuten de score. Lang kon Sporting niet van de voorsprong genieten, want FCSB kwam snel weer langszij dankzij Junior Morais.

Pas na rust slaagde Sporting erin om weg te lopen bij de Roemeense tegenstander. Marcos Acuna zette de bezoekers na een uur weer op voorsprong en vier minuten later werd de score via Gelson Martins verder uitgebreid. Dost, die inmiddels als invaller binnen de lijnen was gekomen, deed een kwartier voor tijd ook nog een duit in het zakje. In de slotfase bepaalde Rodrigo Andres Battaglia de eindstand zelfs nog op 1-5.

CSKA Moskou-Young Boys

Ook CSKA Moskou bereikte de groepsfase van de Champions League. Na een eerdere 0-1 zege op Young Boys werd het woensdagavond in Rusland 2-0. Georgi Shchennikov scoorde in de eerste helft en na rust tekende Alan Dzagoev voor de 2-0.

FC Kopenhagen-Qarabag FK

FC Kopenhagen zal dit seizoen in de Europa League uitkomen. Een 2-1 zege op Qarabag FK was woensdag niet genoeg om de groepsfase van de Champions League te bereiken. De club uit Azerbeidzjan won de heenwedstrijd namelijk al met 0-1. Federico Santander en Andrija Pavlovic scoorden voor de Denen. Dino Ndlovu maakte het belangrijke uitdoelpunt voor Qarabag.

Slavia Praag-APOEL Nicosia

APOEL Nicosia en Slavia Praag kwamen woensdagavond niet tot scoren. Omdat de club uit Cyprus de heenwedstrijd met 2-0 won, pakte die ploeg het overgebleven ticket voor de groepsfase van de Champions League.