De kranten zijn hard: "Alleen nog kampioen als handelshuis"

25 augustus 2017, 09:41

De Nederlandse ochtendkranten sparen Ajax niet, na de dubbele domper in de play-offs van de Europa League tegen Rosenborg BK. De Amsterdammers verloren in eigen huis al met 0-1 voor de Noorse tegenstander, die slordigheden van Ajax in Trondheim donderdagavond ook wisten af te straffen: 3-2. Door de nederlaag is Ajax dit seizoen voor het eerst in tijden niet actief in de hoofdfase van een Europees toernooi.

De Telegraaf spreekt van een 'regelrechte schande' en wijst vooral met zijn vinger naar Marcel Keizer. Dat de onervaren coach bij een 1-2 voorsprong Kasper Dolberg eruit haalde voor Deyovaisio Zeefuik, snapt de krant absoluut niet. "Een wissel waarover lang zal worden nagepraat heeft Ajax de das omgedaan tegen Rosenborg BK. Het weghalen van Veltman uit de Ajax-defensie werd Ajax noodlottig. Het is na het bereiken van de Europa League-finale van vorig jaar een regelrechte schande", aldus De Telegraaf, die het kwalijk vindt dat Keizer niet vasthield aan de ploeg die met 3-1 van FC Groningen won. "In plaats van het winning team niet te wijzigen koos hij voor het losing team", schrijft de krant over Keizer, die zijn wissel overigens zelf 'logisch' vond.

Het Algemeen Dagblad is dezelfde mening toebedeeld. "Ajax zonder Europees voetbal is een absoluut dieptepunt in de recente geschiedenis van de club. En dat ook nog na de finaleplek in de Europa League, dat intern werd gezien als een nieuw begin, maar met terugwerkende kracht een incident bleek waarbij alles op zijn plek viel. Ajax heeft een vermogen op de bank staan, maar in de belangrijke augustusmaand is de selectie weer niet op orde."

De Volkskrant omschreef in fraaie worden dat het transferbeleid van Ajax ten grondslag ligt aan de domper in Europa. "Op 350 kilometer van de poolcirkel verdwaalde Ajax donderdag in ijzige kilte. Ajax, alleen nog kampioen als handelshuis, blameerde zich in Trondheim door uitschakeling door Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League. De uitschakeling is een aanfluiting voor de zwalkende ploeg van trainer Marcel Keizer, maar ook voor de clubleiding, die telkens voor miljoenen spelers verkoopt, maar er niet in slaagt de selectie op fatsoenlijke wijze aan te vullen. Dat is een kwestie van onverantwoord beleid: de onervaren trainer loopt stuk, de onervaren spelers krijgen tik op tik."

De Telegraaf doet wat betreft het beleid ook nog een duit in het zakje. De krant denkt dat Ajax het demasqué nog wel gaat voelen in de laatste week van de transferperiode. "Hoe weet directeur spelerszaken Marc Overmars nog spelers te verleiden naar Ajax te komen? Wat heeft Kasper Dolberg in de Eredivisie en het bekertoernooi nog te leren?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen