Groenendijk: "Genoeg punten waarmee we verder kunnen"

25 augustus 2017, 20:17

ADO Den Haag en sc Heerenveen - zaterdag tegenstander van elkaar - wachten beide op hun eerste overwinning. Alfons Groenendijk ziet geen reden tot paniek. Zijn collega Jurgen Streppel houdt zich vast aan de tweede helft van vorige week tegen Heracles Almelo (1-1).

Groenendijk: "Heerenveen pittige tegenstander"

In de eerste twee wedstrijden (FC Utrecht en AZ) van het nieuwe seizoen ging ADO beide keren onderuit. "We zien genoeg punten waarmee we verder kunnen", zegt Groenendijk tegen ADO Den Haag TV. "Daarin moeten we groeien, en daar heb ik vertrouwen in. Er zijn genoeg dingen waaraan we moeten werken, maar de weg is nog lang. Heerenveen is opnieuw een pittige tegenstander. Hier thuis met de steun van de supporters denk ik dat we tegen Heerenveen een goede kans hebben."

Groenendijk zal hoe dan ook moeten sleutelen aan zijn basiself, omdat Wilfried Kanon geschorst is. "Verder hebben we een aantal dagen Nasser (Abdenasser El Khayati, red.) kunnen zien. Hoe ver is hij? Ook hebben we een aantal pijntjes in de groep. Dat moeten we goed bekijken."

Streppel: "ADO zal op het randje spelen"

Streppel wil dat Heerenveen zich op bezoek in de Hofstad richt op het combinatie- en positiespel. "ADO zal op en misschien soms wel over het randje spelen. Daar mogen we niet in meegaan, daar ligt niet onze kwaliteit. Wij zullen het spel moeten maken", aldus de oefenmeester op de website van de Friezen.

Vorig weekend kwam Heerenveen in de eerste helft niet goed voor de dag, de tweede helft bood meer houvast. "De tweede helft was beter, hanteerden we een hoger tempo. Als je wilt spelen zoals ons voor ogen staat, wat heel moeilijk is, moet je heel secuur in de passing zijn."

Bij de Friezen ontbreken Warner Hahn (schouderblessure) en Marco Rojas (niet fit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen